slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10 slideshow 11

Miért vagyunk

Magyarországon jelenleg kevés az elegendő átfogó ismeretekkel rendelkező környezetvédelmi szakember. A jog, a közgazdaságtan, a természet- és mérnöki tudományok művelői nem készülnek fel a csapatmunkára az egyetemi tanulmányok során, nem tanulják meg az ehhez szükséges ismereteket. Nem alakul ki a közös nyelv, az egyes szakterületek problémáinak megértése. Ez akadályozhatja egy környezeti reform sikeres végrehajtását.

Az Alapítvány létrehozását a hiányzó, szakmák közötti dialógus megteremtésének lehetősége motiválta.

Támogatás

Peter Kellner, a Richmond Global, az Endeavor és a Környezeti Management és Jog Egyesület alapítója támogatásban részesítette Alapítványunkat. Az Alapítványnak juttatott támogatási részt egy új, gyakorlat-orientált környezeti oktatási ösztöndíjprogram kialakítására és menedzselésére fordítjuk. A program előkészítése megindult, további információkat az EMLA honlapján és Facebook oldalán kaphatnak majd az érdeklődők.

Szükség van olyan szakemberekre, akik a környezetvédelem ügyén keresztül képesek szemlélni saját szakterületüket, sikeresen együtt tudnak működni más területek képviselőivel a környezet állapotának javításáért.

Adaptív forgalomirányítás a városi közlekedés segítésére

2015 októberétől 2016 áprilisig 4 hallgató vett részt az idei kutatási programunkban, melynek témája az Adaptív forgalomirányítás a városi közlekedésben. A kutatás eredményeként elkszült tanulmány megtalálható a honlapunkon.

Változás a Kuratóriumban

Bruckner Zoltán és Kapusy Pál 2015 májusában lemondott az Aapítványban betöltött kuratóriumi tisztségéről, köszönjük eddigi munkájukat.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer