2016

Ukrán atomerőművek élettartam-hosszabbítása

A CEE Bankwatch egyesület megbízásából közreműködtünk egy olyan projektben, amely egyes ukrajnai atomerőművek élettartam-hosszabbításával volt kapcsolatos. Egy az Európai Bíróságnál kezdeményezett információszabadság ügy, az Espooi Egyezmény titkárságával folyatott konzultáció és az Ukrajnával szomszédos országok kormányainak írt levelek révén a cél annak biztosítása, hogy Ukrajna alkalmazza az Espooi Egyezményt az élettartam-hosszabbítások engedélyezése során.

 

 

 

Szlovák autópálya-fejlesztések

Szlovák kollégáink kérésére rövid jogi tanulmányt készítettünk arról, hogy Magyarországon milyen körben hatásvizsgálat-kötelesek és engedélykötelesek az autópálya- és gyorsút-építések, illetve a meglévő ilyen utak fejlesztései.

 

 

 

 

Aarhusi Egyezmény Indikátor

A The Access Initiative keretein belül elkészült az Aarhusi Egyezmény jogalkotási és joggyakorlati alkalmazását vizsgáló kérdőív. A kérdőívet 5 ún. pilot országban (Cseh Köztársaság, Egyesült Királyság, Örményország, Szerbia, Ukrajna) teszteltük egy az EMLA által koordinált projektben. A vizsgálat eredményei hamarosan elérhetőek lesznek a TAI honlapján.

 

 

 

Ólom alkalmazása festékekben

A World Resources Institute megbízásából 31 országra kiterjedő kutatást koordináltunk és részben végeztünk. A vizsgálat arra irányult, hogy az egyes országok joga tiltja-e az ólomnak a festékekben való felhasználását.

Tags: