2014

Jogorvoslathoz való hozzáférés a Balkánon

Az ENSZ EGB Aarhusi Egyezmény Titkársága megbízásából és a REC projektvezetése mellett koordináltuk a dél-kelet-európai régióban a környezeti jogorvoslatokhoz való hozzáférést leíró tanulmány elkészítését.

 

 

Állami támogatás szénerőmű számára Horvátországban

Egy horvát civil szervezet, a Zelena Akcija számára adtunk jogi tanácsot arról, hogy az EU tiltott állami támogatásokra vonatkozó szabályai hogyan használhatók fel a Plomin C szénerőmű megépítése elleni kampányban.

 

 

Vízbázisvédelem a Duna mentén

A Duna Stratégia Kormánybiztosság megbízásából összehasonlító tanulmányt készítettünk arról, hogy milyen nemzeti szabályozások vonatkoznak a vízbázisvédelemre és a helyi szennyvízkezelésre a Duna-menti országokban.

 

 

Climate Adapt

Az Európai Bizottság megbízásából koordináltuk a klíma-alkalmazkodással (adaptációval) foglalkozó magyarországi szervezetek közti párbeszédet és együttműködést, illetve szerveztünk számukra konferenciát.

 

 

Helyi megújuló energiaforrások

Egy brüsszeli think tank, a Client Earth megbízásából a helyi közösségi energia beruházások politikai és jogi környezetének feltárására végeztünk kutatást és az elemzés eredményeként megállapításokat tettünk és javaslatokat dolgoztunk ki az MTVSZ-szel együtt.

 

 

Illegális hulladéklerakó monitoring

Közép-magyaroroszági regionális környezeti monitoring rendszer és portál létrehozása és működtetése az illegális hulladéklerakók feltárására.

 

Tags: